Weerklank Weerklank
Als je goed luistert, kun je de weerklank van vroeger nog horen
Nieuwe evenementen gepland!

Hallo lieverds!

We hebben ons eerste echte grote evenement afgerond en het was fantastisch :D We zijn eindelijk een beetje bijgeslapen en willen jullie graag op de hoogte stellen van het volgende evenement, een terugkoppeling geven van de evaluatie en vertellen wat er tot nu toe gebeurd is.

Hype volgend evenement!

Het gaat gebeuren van 1 tot en met 3 september 2023 op het Kamphuis Ahoy in Oosterhuis! en we gaan verder met de ontwikkeling van het dorp en de ontdekking van alle mysteries ;) Schrijf je snel in als figurant, DPC of speler om een vroegboekticket te bemachtigen. We hopen jullie allemaal te zien!

Inschrijvingen zijn open , dus je kan je inschrijven!!! [https://www.weerklank.org/inschrijven] 

De prijzen voor de tickets zijn als volgt. 

 

Vroegboek Ticket

Regulier Ticket

Deur Ticket

7-5-2023 – 31-5-2023

1-6-2023 – 13-8-2023

14-8-2023 – 1-9-2023

95 euro

100 euro

105 euro

Dit is inclusief:

  • Binnen slapen
  • Avondeten op vrijdag en zaterdag
  • Ontbijt op zaterdag en zondag
  • Doorlopend limonade, koffie, thee, brood, kaas, ham, zoet beleg en tosti’s.
  • Figuranten krijgen extra lekkernijen, fris, aankleding en liefde
Plot samenvatting: wat hebben ze gedaan?

Tijdens het eerste evenement zijn er veel dingen gebeurd en de meeste grote dingen die in het openbaar gebeurd zijn proberen we hier samen te vatten. Met deze samenvatting hebben de aanwezige en afwezige voor de volgende voorstelling aanknopingspunten om herinneringen op te halen:

“Zowel de Verkennende Militaire expeditie vanuit de Verenigde Stammen der Scharheve, als ook de individuele reizigers, hebben de mysterieuze lichtplek gevonden; na een hele spannende reis door de schaduw heen. Vallen, giftige planten, gevechten, gestorven reizigers, enge geluiden, (offer)rituelen door zwart geklede mensen met schaduwen op de wangen, en sommigen zijn zelfs enge wezens tegengekomen. Eenmaal bij de lichtplek werden de daar gevestigde bandieten in een bloederige slag verslagen. Toen bezette de expedities de kleine herberg met daarbij een tentenkamp, een bijzonder graf en een klein huisje dat hermetisch gesloten leek.”

“Rustig en veilig was het niet rond de lichtplek. In de eerste nachten drong schaduw de ogen van menig persoon binnen, met blindheid tot gevolg. Ook werden groepen uit de omgeving, die bekendstonden als rovers, uit de weg geruimd. Met de overige bandieten, die eerder op de lichtplek woonden, werd een verbond gesloten om samen de lichtplek te bewonen. Het lokale tentenkamp werd dan ook snel aangevuld zodat het totaal van zo’n 100 bewoners een plek kon krijgen. Door het inzetten van voorraden, verrichten van noeste arbeid, en voeren van uitgebreide handel, wordt er zelfs begonnen met de bouw van diverse gebouwen en voorzieningen.”

“Het mysterie rond de lichtplek bleek niet onterecht. Zo begon op de eerste avond het bijzondere graf ineens licht te geven. Het hermetisch gesloten huisje werd de tweede dag geopend; allerlei bijzonderheden werden binnen gevonden. Uit de schaduw kwam een mysterie: een donkere gedaante met een beestachtig hoofd, die veel in contact leek te staan met de schaduw. Deze kwam met een groot gevolg de lichtplek aanvallen. Na deze zware slag verdween deze duisterling weer de schaduw in. Diezelfde dag stopte ook het graf met licht geven en tevens sloot het mysterieuze huisje zich weer hermetisch. Er kwam dan ook eindelijk rust in het dorp. In de weken die volgen blijft veel in mysterie en schaduw gehuld. De bewoners zullen aan de slag moeten gaan met hun dagelijks werk, de geplande opbouw, herstellen van eventuele zware verwondingen, en met regelmaat zal er af en toe een bedreiging afgewend moeten worden.”

 

Terugkoppeling evaluatie

We hebben van 17 deelnemers een evaluatie gekregen en daar zijn we ontzettend blij mee. Daarnaast hebben we met de organisatie en spelbegeleiders ook nog een evaluatie gehad. Meerdere punten die we vaak terug zagen komen willen we al direct een terugkoppeling op geven dat we daar mee aan de slag gaan

Economie

Over het economie-systeem hebben we veel feedback (positief en opbouwend) gehad en we willen dat nog explicieter opt-in maken, nog meer verhaal-gestuurd. We hebben t.o.v. de playtest ook veel meer positieve geluiden, dus we hopen met kleine aanpassingen tot een optimum te komen. Het is en blijft een van de spelsystemen die je ook grotendeels links zou kunnen laten liggen als dat niet het type spel is wat je wil hebben.

Ontdekking van de omgeving

Er was wat onduidelijkheid over het systeem van reizen in de omgeving en daarmee op zoek gaan naar bepaalde types ervaringen (denk aan buts, handel of dungeon). We hebben bij het intro vaag verwezen naar kaarten, dat maken we bij de volgende explicieter. In het huisje wat de tweede dag geopend is, is namelijk een kaart van de omgeving ontdekt. Vanuit deze kaart kunnen jullie de wereld om je heen gaan ontdekken (queestes ondernemen). Dus wil je gaan jagen of hout hakken in de Schaduw, patrouille lopen, een dungeon onderzoeken of naar de buren reizen, dan kan dat allemaal vanuit de kaart. 

Bar evaluatie

De bar, die door hele fantastische spelers is gerund(!), gaan we ook evalueren en kleine aanpassingen aan doen. We zijn op zoek naar één of twee vrijwilligers die hier een wat vastere plek willen vervullen. Onder andere gaan we kijken naar aanpassingen aan het tosti-station. Er is ook veel positieve feedback en dan vooral voor de spelers, dus nogmaals superveel liefde naar de fantastische Taveerne-crew! 

Feedback Dungeon + SB calls

We kregen enkele keren het bericht dat dungeons soms meer als Tabletop dan als LARP voelden. Dit vinden we jammer gezien we best wat props en fysieke vallen etc. hadden, maar we begrijpen ook dat er redelijk wat metacommunicatie en andere spelbrekende elementen waren. We gaan aanpassingen doen zodat we een betere ervaring kunnen geven, zoals de “blackbox” meer verduisteren en met kleinere groepen spelers (tegelijk) werken of kijken naar extra geschikte ruimtes en props. De spelbegeleiders staan ook open voor individuele tips en we gaan als groep ook zeker met elkaar het gesprek aan hoe we de ervaring hier het beste kunnen maken.

 

De SB calls die op dit evenement voor het eerst geïntroduceerd zijn zullen ook aan het regelsysteem toegevoegd worden. 

Verduidelijken verwachtingen

Op de Design en verwachtingen pagina [https://weerklank.org/design/] gaan we wat meer verduidelijkingen aanbrengen. Ondanks onze beste pogingen waren er toch nog wat situaties die extra aandacht nodig hebben, dus dat zullen we gaan doen. 

Er is nog meer feedback gekomen en daar zijn we ontzettend blij mee en nemen we ook zeker mee. Je kan ons ook altijd op Discord of op de mail [orga@weerklank.org] contacteren met welkome aanvullingen. 

Down Time Actions beleid

Wat doen jullie karakters in de tijd tussen evenementen? Vooral bezig zijn met overleven en je eigen beroep en hobby's uit voeren. We denken ook dat er weinig spel uit te behalen is.  Daarom zullen we geen systeem van Down Time Acties of iets vergelijkbaars invoeren. Voor het verhaal is je karakter aankomende tijd te druk met leren (over)leven in de schaduw, denk aan: jezelf thuis maken, je beroep uitvoeren, dagelijkse problemen oplossen, (ruil)handel om aan de juiste dingen te komen en je tent/kleding/gereedschappen te onderhouden, enzovoort. Het staat jullie vrij om onderling afspraken te maken met je medespelers hoe jullie samen de 3 maanden doorgekomen zijn.

We zijn bezig om de uitcheck uit te werken en alle implicaties voor het dorp in de aankomende maanden bepalen. Mogelijk dat we individueel contact zoeken met vragen of terugkoppeling over de deels voltooide gebouwen. We hopen namelijk deze in een maquette terug te laten komen (zie “HULP” hieronder voor meer info).

Wat we ook willen doen is dat alle karakters de mogelijkheid krijgen om een boodschap aan iemand buiten de Schaduw te sturen. Dit systeem is deels bedoeld om vanuit je karakter een (IC) samenvatting te maken van je weekend en deels kun je er misschien nog een actie voor de tijd tussen evenementen mee aankondigen, zodat de schrijvers van verhaal, lore en plot beter kunnen aansluiten op jouw ervaring. Dit kan een brief naar het thuisfront zijn, een “he kan je dit doorgeven aan de eerste persoon die je ziet”, een stukje stof aan een duif gebonden, etc. Elke vorm van een boodschap aan iemand buiten de Schaduw. Zet voor 1 juli dit bericht in je persoonlijke mapje of op de mail naar [orga@weerklank.org].

HULP

Dit epische avontuur kunnen we niet alleen. We hebben een klein hardcore team van fantastische mensen en vanuit vele hoeken al ontzettend goede hulp (je weet wie je bent, voel je aangesproken ;) ) en we hebben ruimte voor meer!

Samen maquette dorp en wegwijzers bouwen

We willen een maquette van het dorp zelf gaan maken! En wegwijzer bordjes, zodat het dorp meer werkelijkheid wordt. Wil je hier aan meehelpen en je eigen gebouw toevoegen? Heeeeel graag! Laat het weten en dan voegen we je toe aan discordkanaal.

Props – spelers hobgoblin

We hebben een paar hele goede “propgoblins” (ons koosnaampje voor bouwers van Props), maar die willen ook tijd voor zichzelf hebben. Daarom willen we jullie vragen of jullie het misschien ook leuk vinden om te helpen met Props maken? Voor spelers die Props maken hebben we een speciale term in het leven geroepen: Hobgoblins :D Je helpt mee met dingen, zonder dat het plot voor je verklapt wordt. Klinkt goed toch :)

Figureren – ook als speler

Op Live 1 hadden we een klein en grotendeels nieuw figuranten team waar we ontzettend dankbaar voor zijn. We willen echter graag een groter team, dus ken je nog iemand laat het ons dan weten. Wil jij als speler nou ook eens in de zoveel tijd er even uit en een rolletje spelen, GRAAG! Meld je bij ons en we kunnen je zo inzetten. 

Spelbegeleiden – ook als speler

Niet alleen propbouwen en figureren kan je als speler/figurant doen, we willen gaan testen met Spelbegeleiden! Vind je het cool om een klein stukje te begeleiden, zoals economie en handel, of een ritueel wat je na aan het hart ligt, helemaal leuk! Meld je bij [orga@weerklank.org] en dan gaan we graag het gesprek aan hoe we dit vorm kunnen geven.

Overige Organisatie

Heb je iets gezien op het evenement, in de voorbereiding, in de communicatie etc., waarvan je denkt ‘daar wil ik me tegenaan bemoeien’, als orga, als speler, als crew, als wat dan ook, supertof! Schiet ons aan alsjeblieft! 

Liefde!

Hiermee sluiten we deze nieuwsbrief af. Kom er bij op de Discord [https://discord.gg/JECM4xn], schrijf je in, mail ons.

We hebben al heeeeeel erg veel zin in het volgende evenement en we hopen jij ook <3

 

Met vriendelijke groet,

Anneloes
namens het Weerklank KernTeam

instagram  discord