Weerklank | SPIRIT

De geschiedenis was in onze handen, de toekomst is aan jullie.


Welkom bij Weerklank! Weerklank speelt zich af in een wereld met een uitgebreide geschiedenis waar de acties van spelers over de hele wereld resoneren. Weerklank heeft volken met rijke culturen en uitgebreide verhalen. 


Sfeerimpressie

Bij onze LARP proberen we het rollenspel te bevorderen, binnen een door ons gecreëerde wereld. Wij hopen deze samen met spelers verder in te gaan vullen. Waar het mogelijk is proberen wij zo min mogelijk regels te hebben. Wij zullen daarom ook niet XP hanteren. Je ontwikkeling zal in het spel zijn op basis van ervaringen en kennis. Zie de pagina over Design om meer te lezen over onze werkwijze en welke regels we wel hanteren. Hieronder een sfeerimpressie over drie belangrijke thema’s in onze LARP:

Geschiedenis

Era’s beginnen en Era’s eindigen.Het continent is groot en heeft vele era’s gehad. Oude geschriften wijzen op mythische volkeren, maar niemand weet of ze echt voet op onze aarde hebben gezet. Elk volk kent verhalen van voordat de kinderen kwamen, maar wat er waar is en wat legende is, blijft altijd in schaduwen gehuld.

De vage verhalen uit het verleden worden helder vanaf de tijd van kinderen. De geboorte van landen op de huidige kaart staan beschreven en ook de oorlogen en verdragen die grenzen vastleggen zijn terug te vinden.

Een plek bleef lang vaag: in het centrum heerste echter de duisternis. Er hingen schaduwen over het land en het land werd bevolkt door angstaanjagende wezens. Een legermacht werd opgezet bestaande uit legers van alle naties om het duister te verdrijven. Na een woeste oorlog van enkele jaren zou het land nu veilig moeten zijn, maar de schaduwen liggen er nog steeds.

Kolonisatie

De schaduw is verdreven uit het hart van het Continent. Nu zullen jullie het hart ontdekken.

Het koloniseren van het donker is minder makkelijk dan het lijkt. De nieuwe grenzen van de landen zijn in een verdrag vast gelegd, maar in de werkelijkheid lopen geen lijnen. De kaart is nooit goed ingekleurd en generaties proberen nu de schaduw te beschrijven. Het is zwaar, met rovers en landlopers en weinig zonlicht. De meeste families vertrekken na een tijd weer.

Er gaan geruchten dat op plekken de schaduw verdwijnt, maar er is geen plek waar het nu al jaren licht is. Of toch? Eén boerderij-eigenaar vertelt echter van een werkelijk bijzondere plek. Hij beweert dat bij zijn boerderij de schaduw al lange tijd echt weg is. Hij is zelf verdreven van zijn grond, maar wil terug. Als de schaduw echt verdwijnt, dan is het tijd om de grenzen van kaart in de werkelijkheid te gaan ontdekken.

Wat brengt jou hier? In wiens naam denk jij claim te leggen op dit land? Of kom je een dorp bouwen?

Goden of Magie?

Verdwijnt die duisternis echt? Zo ja, door wat?


Waarom licht in de schaduw? Waarom deze plek? Vele vragen die de slimsten van het land zich zullen afvragen. Zijn ze ook dapper genoeg om op onderzoek uit te gaan? Is het magie of zijn het de goden? Weinig is bekend en ook de priesters weten nog van niets. Er was geen duidelijke profetie in welke godsdienst dan ook, dus misschien was het toch die ‘oude oerkracht’? Het kan ook gewoon tijd zijn dat de kracht van het Schaduwleger eindelijk minder grip krijgt op dit gebied.

Er zijn verhalen over Magie, maar niemand weet of dit veel meer is dan folklore. Je kunt misschien studeren in oude boeken, relikwieën zoeken of bidden tot een god. Wie weet bereik je effecten die alleen door magie mogelijk zijn. Of verdoe je dan je tijd?

Elk volk heeft een eigen godsdienst, toch weet jij zeker dat jouw geloof in ieder geval echt bestaat. Jouw volk is verbonden aan jullie geloof. Misschien kan juist dat geloof je helpen op deze reis.

Meer lezen?

Verwachtingen
Het verhaal
Flarden geschiedenis
Landen en volken
De bekende godsdiensten

 • PLAYTEST GESLAAGD!

  Hallo allerliefste droppies!

  Afgelopen weekend was de playtest en OMG wat was het ontzettend cool! Echt helemaal geslaagd (vinden wij tenminste)
  We hadden zo ontzettend veel fantastische coole deelnemers en verhalen en we zijn echt helemaal uitgeput. Echt serieus, zo ontzettend veel lof en liefde voor al onze deelnemers. Het is zo leuk om alle reacties te lezen op de discord <3
  OH en even! De TAVEERNE. Bij Misam wat zijn jullie fantastisch!

  We gaan nu eerst evalueren, jullie krijgen een formulier en er komt een momentje op de gather, zodra we uitgeslapen zijn. Maar stuur ons ook vooral discords of mailtjes (orga@weerklank.org) met je feedback 🙂

  Daarna zoeken we een locatie en datum uit voor de live, we hebben al momenten in gedachten, meer info komt zodra wij het weten 🙂

  Mocht je nou in al dit enthousiasme bedacht hebben, “Ik wil achter de schermen mee doen!”, stuur ons een mailtje op orga@weerklank.org!

  Mocht je vragen hebben, suggesties, random opmerkingen, foto’s van puppies, poke ons op discord of stuur ons een mailtje (nog steeds op orga@weerklank.org)

  Heel veel liefde!

  Anneloes
  Namens het Kernteam

  Dit bericht is geschreven met LoesHype Patent Pending

 • Bezoek onze discord!

  Zo kom je bij onze discord: https://discord.gg/JECM4xn

  Mocht je meer willen weten over deze LARP, dan is de discord een goede plek om met ons in gesprek te raken.


Praktische informatie

Tickets

Onze eerste voorstelling zal plaats vinden in het voorjaar van 2023. Zo gauw we meer weten maken we dat hier bekend. Kijk ook op onze planning.

Wij proberen de kosten eerlijk te houden. Een idee over de prijs kan je helpen om te bepalen of je in dit avontuur wilt stappen. De range die wij nu hebben is wat breed, maar komt neer op een Ticketprijs tussen de €50,- en €90,-. Lokatie zal een grote factor zijn in bepalen van die prijs en die lokatie hebben we nog niet gevonden.

Communicatie

Weerklank wordt gerund door vrijwilligers, wil je meer over ons weten kijk dan hier. Mocht je vragen aan ons hebben, dan kun je ons mailen of vinden op onze discord of instagram.

WEES WELKOM!