Elke LARP heeft een setting / achtergrondverhaal waarin het verhaal van elk weekend afspeelt. Je bent zelf als speler verantwoordelijk om te bepalen wat logisch is voor jouw karakter om te weten. Alles op deze site zou je karakter kunnen weten. Soms geven we bij een link en/of een pagina aan dat de informatie minder logisch is voor de meeste karakters om te weten. Mocht je afvragen wat de grenzen zijn, dan kun je altijd op Discord je vragen stellen.

Het Verhaal

De wereld is oud. Heel oud. De wereld is bezaaid met ruïnes en verloren artefacten; echo’s van beschavingen uit een andere tijd. Lang geleden. Je komt de echo’s overal tegen. Het hele continent moet gevuld zijn geweest met beschavingen die indertijd hun gloriedagen beleefden. De wereld moet druk bevolkt zijn geweest. Nu niet meer.

We weten weinig van vroeger. Van de oude beschavingen krijgen we flarden mee, maar het mag bijna geen naam hebben. Het zijn splinters van een oude cultuur, door de ouderen van onze dagen aaneengeregen tot volksverhalen om de kinderen de angst op het lijf te jagen. Zo kent iedereen de verhalen van de Ghyr Insan, een volk van brute monsters die het land doortrokken, gevoed door een grote bloedlust. Waarschijnlijk zijn het de sprookjes van vroeger. Er zijn geen monsters op onze wereld, enkel ons mensen en de dieren van het bos, de lucht en de zee.

De volkeren wonen ver uiteen en in het hart van het continent was tot voor kort een leegte. Geen volk maakte aanspraak op dit gebied, wat we kennen als De Duistere Vallei. Hier in het donker woonde een gruwelijk volk bestaande uit barbaren, de schaduw van een oervolk, misschien ook wel een echo uit een andere tijd. Ze plunderden verschillende grensdorpen en roofden vrouwen en kinderen. En toen was het genoeg. Een verbond van de omringende landen trok gezamenlijk ten strijde om het duister te verslaan. En nu… de oorlog is voorbij, maar het duister is nooit verdwenen. Het land is leeg, al zijn er her en der lichte plekken waar verschillende groepen mensen op afkomen. Er is een nieuwe wereld om te verkennen.

Het Continent

Deze wereld is gevuld met wonderlijke monumenten, overweldigende natuur en beschavingen die hun stempel achter lieten. Een blik op de kaart kan vele vragen oproepen: Wat zijn die perfect gevormde cirkels? Waarom loopt er een diepe kloof van de bergen tot de Zee? Is die vulkaan actief? Vele gingen u voor en de antwoorden zijn verzameld:

De Godsdiensten

Een belangrijk aspect van de karakters is hun geloof. Er zijn staatsgeloven, bijgeloven en ook een verzameling van kleine geloven, sommige met weerklanken van vroeger. Er is iets meer dan alleen wat je ziet. Daarom kun je hier meer lezen over de godsdiensten.

Verhalen en Mythes

Naast de huidige staat van de wereld is het ook handig om iets meer te weten over de geschiedenis. Veel kennis is verloren gegaan in de Tijd van de Draought. Daarover is bekend dat er wezens waren die opgingen in de schaduwen en een woeste draak die alles vernietigde. Deze tijd kwam tot een einde met blauw licht. De draak is nooit meer gezien en ook de meeste duistere wezens waren verdwenen. Onze voorouders zijn de overlevers van deze bezetting en door het blauwe licht en de komst van grote groepen kinderen konden zij de volken opbouwen. Hier lees je meer bekende verhalen.

WAT IS JOUW VERHAAL?